Ekipa Team Serbia trijumfovala na prvim IRL 2020 Dota 2 kvalifikacijama

by | Aug 28, 2020 | Uncategorized | 0 comments

Došli smo do kraja prvih nacionalnih Dota 2 kvalifikacija, a momci iz ekipe Team Serbia su posle fantastičnog nastupa ostvarili plasman na finalni okršaj, koji će odlučiti srpskog predstavnika na 12. svetskom IeSF prvenstvu.

Ovo je bio prvi od dva kvalifikaciona turnira. Po dve najbolje ekipe sa oba turnira će se plasirati u veliko finale, a pobednici finalnog turnira će ostvariti priliku da predstave Republiku Srbiju na svetskom prvenstvu u Izraelu. Drugoplasirani tim koji ćemo takođe gledati na finalnom okršaju je tim Carl Johnson.

dota-irl2020-1

Ekipa Wish se ingame preimenovala u Team Serbia, a techies u Carl Johnson.

Sa 8 prijavljenih ekipa, turnir smo počeli od četvrtfinala. Prvo smo gledali duel između Level Up i Maybe Tomorrow, koji je bio, blago rečeno, jednostran. Level Up je posle masivnog outdraft-a nastavio da dominira lejnove, i veoma brzo gradi nedostižnu prednost. Posle nekoliko dobro koordinisanih teamfight-a i Death Prophet ultija, ekipa Maybe Tomorrow je bila prinuđena da proglasi gg.

Sledeći okršaj je bio između Five Stack-a i šampiona Team Serbia. Nakon solidnog top Grimstroke i Juggernaut lejn starta, ceo meč je za Five Stack krenuo nizbrdo. Posle samo nekoliko teamfight-a i rotacija bilo je jasno da je Team Serbia bolja ekipa, koja je završila igru za samo 28 minuta.

Usledilo je polufinale, koje se igralo BO3, i koje je odlučilo koje dve ekipe će se plasirati na završni turnir. Pratili smo možda i najuzbudljiviji meč celog turnira, a bio je to duel između timova Level Up i Carl Johnson. Bila je to teška BO3 borba, koja je trajala preko 3 sata.

Izdvojili bismo 2. meč, koji je verovatno bio highlight serije. Sa Carl Johnson strane smo imali Grimstroke-a, Magnusa, Zevsa, Faceless Void-a i Windranger, a sa Level Up strane Bane-a, Wraith King-a, Rubick-a, Storm Spirit-a i Doom-a. Iako je Radiant ekipa imala bolje teamfight ultije, njihova egzekucija je bila veoma teška – morali su da se nose sa Spell Steal-om, Doom-om, skakutavim Storm-om, i Fiend’s Grip-om. Wraith King-ov networth je rastao ubrzanim tempom, i delovalo je kao da je doslovno besmrtan. Uz neverovatne Chronosphere i RP-eve, i za nijansu bolju koordinaciju, ekipa Carl Johnson je ipak uspela da izađe kao pobednik u ovom okršaju.

Treći meč je bio mnogo više jednostran, jer nam je delovalo kao da ekipa Level Up nije imala odgovor na Arc Warden pick. Posle nekoliko vrhunskih Swap-ova i highground push-ova, tim Carl Johnson je uspeo da okonča seriju za 28 minuta, i to sa rezultatom 2:1.

Red je bio i na finale, koje se igralo BO1, i koje je služilo samo za seeding ekipa na finalnom turniru. Carl Johnson je ušao u duel sa ekipom Team Serbia, koja je brzinski prošla kroz polufinale sa rezultatom 2:0.

Bilo nam je jasno da su ovo dve najbolje ekipe, jer do samog kraja nije bilo sasvim sigurno ko će trijumfovati. Oba tima su igrala fantastično, ali je ta čast ipak pripala šampionima Team Serbia, a njihovog mid Puck-a bih izdvojio kao MVP-ja celog meča.

klan-rur-dota-tim1

Srbiju je na prošlogodišnjem IeSF prvenstvu predstavljala ekipa Team Serbia, za koju su nastupali Nenad ”grizine” Lukić, Uroš ”Swiftending” Galić, Nikola ”Nikolica” Mihajlović, Ivan ”IgnitableS” Spasić i Stefan ”pwN” Pavlović. Uz male izmene smo mogli da vidimo skoro sve ove igrače na turniru, kao i neka druga poznata lica, kao što su Nikola “hairy_freak” Babić i Viktor ”Buktop” Knežević, Srđan “Samoses” Krstić i Mihajlo “Miksa” Jovanović.

VOD turnira možete pogledati OVDE, ili u sekciji ispod.

Ako niste uspeli da se plasirate na finalni turnir, ne brinite se. Uskoro ćete imati priliku da se prijavite na drugi kvalifikacioni turnir, koji počinje 13. septembra. Očekujte zvaničnu najavu uskoro! U međuvremenu se prijavite na druge nacionalne Tekken 7 kvalifikacije!