Poznate grupe naših takmičara na Svetskom IeSF prventsvu

by | Dec 11, 2019 | Uncategorized | 0 comments

Svetsko IeSF gejming prvenstvo počinje 12.decembra, a naši reprezentativci su upravo saznali grupe u kojima će započeti borbu za zlatnu medalju. Na velikom turniru u Južnu Koreji, Srbija će imati predstavnike u 3 različite igre: PES 2020, Tekken 7 i Dota 2.

Jutros u Seulu održala se velika ceremonija na otvaranju jedanaestog IeSF turnira, na kojoj su se okupili predstavnici preko 40 zemalja. Prvi na binu izašli su PES 2020 takmičari, kako bi izvlačili svoje protivnike. Naš Stefan ”Kepa” Slavković je zapao u veoma tešku grupu, ali na ovo takmičenje dolazi u odličnoj formi, pa ne bi trebalo da ima previše problema na startu takmičenja. U grupi se nalazi sa Italijom, Holandijom i Portugalom.

Nakon toga na bini su se našli najbolji Tekken 7 igrači. Naš Vlada ”Cold Heart” Stanković je dobro upoznat sa ovim takmičenjem, pošto mu ovo nije prvi put da putuju na Svetsko prvenstvo. Do sada nije imao sreće da se domogne neke od medalja, ali se zato nadamo da će ovo biti baš ta godina, kad će Srbija biti šampion u Tekkenu. U njegovoj grupi se takođe nalaze predstavnici Gruzije, Tajlanda i Slovačke.

Za sam kraj, ostale su Dota 2 ekipe. Za razliku od druge dve igre, ovde će biti svi raspoređeni u jednu veliku grupu i igraće se Swiss sistem. Dok su se okupili mnogi vrhunski igrači na ovom turniru, pored Švedske i Rusije, naša ekipa je jedna od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnjeg prvemstva. Do sada Dota 2 nikada nije bila deo ovog takmičenja, pa bi ovo mogla biti savršena prilika da se domognemo prvih medalja.