Srpski predstavnici završili učešće na svetskom IeSF prvenstvu

by | Dec 13, 2019 | Uncategorized | 0 comments

Svetsko gejming IeSF prvenstvo počelo je pre dva dana u prestonici Južne Koreje, a Srbija je na istom imala predstavnike u tri različite igre: PES 2020, Tekken 7 i Dota 2. Iako smo se nadali da će naši uspeti da se vrate sa medaljama, ovoga puta će se vratiti praznih ruku, ali ostvaren rezultat u svakom slučaju nije razočaravajuć.

Stefan “Kepa” Slavković je na startu turnira uspeo da prođe jednu od najtežih grupa sa dve pobede i jednim porazom. Nakon toga usledio je okršaj sa Brazilcem, jednim od favorita ovog turnira i kojeg je Kepa uspeo da sa lakoćom da savlada. U četvrtfinalu ga je čekao najbolji igrač Irana, koji je takođe bio i glavni favorit za osvajanje celog turnira. Prvi meč dobio je Iranac rezultatom 2-3, iako je Kepa imao prednost od dva gola. Naš reprezentativac ipak nije klonuo duhom, pa je uzvratio sa 2-1 u drugom meču. Nažalost, Hasan je bio bolji u odlučujućem meču i odneo je pobedu u duelu sa 2-1. Iako je naš predstavnik stao u četvrtfinalu, može biti ponosan na svoj nastup, a sa malo više sreće i boljim žrebom, mogli smk ga gledati i u finalu.

Dota 2 igrači su na ovo takmičenje došli sa ambicijama da osvoje neku od medalja. Sve je delovalo kao da idemo ka tome, kada smo otvorili turnir sa 3 povede. Ipak, Swiss sistem je bio koban i sa dva vezana poraza od Filipina i Švedske, naši momci su završili takmičenje.

Vlada “Cold Heart” Stanković je jedini naš reprezentativac koji ima iskustva sa ovim takmičenjem. Iako se nije nalazio među favoritima, bio je voljan da ostvari dobre rezultate, te je fantastičnom igrom uspeo da prođe grupnu fazu takmičenja. Tamo ga je sačekao Švajcarac, koji je sjajnom igrom zauzeo prvo mesto u svojoj grupi. To nije uplašilo našeg iskusnog igrača, koji je organizvanom igrom došao do važne pobede. Nažalost, u četvrtfinalu, takmičar iz Finske je bio predobar, a naš Vlada ne može biti nezadovoljan plasmanom u Top 8 na jednom ovako prestižnom takmičenju.

Iako naši momci nisu uspeli da ponove rezultat iz 2015. godine kada su bili šampioni, ovogodišnji nastup je svakako za sve pohvale. Nadamo se da će se momci spremati za sledeću godinu i da će ponovo uspeti da se vrate sa medaljom.