Vlada ”Cold Heart” Stanković se plasirao na IeSF Svetsko prvenstvo

by | Nov 4, 2020 | Uncategorized | 0 comments

Najbolji Tekken 7 igrač iz Srbije, Vlada ”Cold Heart” Stanković je ovog vikenda uspeo kroz regionalne kvalifikacije da se plasira na Svetsko gejming IeSF prvenstvo koje će se održati u Izraelu krajem ove godine.

Nažalost, zbog pandemije korona virusa, turnir se igrao onlajn umesto u Lan formatu, kao što bi bio slučaj da sve funkcioniše normalno. Zbog toga smo možda ostali bez publike, ali iskusni Vlada nije dozvolio da ga to poremeti, već je odličnim partijama uspeo da osigura plasman na veliki turnir.

Vlada je igrao u grupi C, gde se nalaze još San Marino, Austrija, Bosna i Hercegovina i Luksemburg. Nije bio odličan start, pošto je u prvom meču poražen od Austrije, ali nakon tri odlične partije i tri pobede, Cold Heart je zauzeo drugo mesto u grupi, što je značilo prolaz u dalju fazu.

Pošto nije zauzeo prvo mesto u grupi, morao je da igra dodatnu fazu. Tamo je poražen od Finske, ali kao i prvi put, nakon poraza, zaigrao je mnogo bolje. Savladao je Tursku i Luksemburg, što mu je bilo dovoljno da zauzme 5. mesto na kvalifikacijama, zbog čega je dobio priliku da se plasira na svetsko IeSF, gde će se takmičiti 16 najboljih reprezentacija sveta.

Pored Vlade, evropske reprezentacije koje se se plasirale na turniru su Poljska, Finska, Belgija i Rusija. Prenos celih kvalifikacija možete pogledati klikom na sledeći link.