Analiza IRL Dota 2 kvalifikacija

by | Jul 22, 2019 | Uncategorized | 0 comments

Prethodnog vikenda održane su prve IRL Dota 2 kvalifikacija, sa kojih su 2 prvoplasirane ekipe obezbedile učešće u LAN završnici, koja će se održati u oktobru 2019. godine. Pobednik tok LAN turnira predstavljaće Srbiju na IeSF Svetskom prvenstvu krajem godine u Seulu.

Mi smo u nedelju prenosili dva polufinalna meča, gde su se u prvom sastali TeamTim i Level Up. Iako je Level Up ovde definitvno poznatiji domaćoj zajednici, ekipa TeamTima je bila drastično bolja u oba meča. U prvoj partiji TeamTim je draftovao agresivnu petorku, koja će se fokusirati na rušenje protivničkih kula, što pre moguće, dok je Level Up izabrao lejt gejm kompoziciju, koja želi velike timske borbe. Iako su ekipa na startu bile izjednačene po kilovima, TeamTim je polako uspeovao da dolazi do protivničkih kulica. U par trenutaka Buktop i njegova ekipa imali su prednost po kilovima, ali manjak objektiva donosio je ključnu razliku za TT, koji je polako povećavao novčanu prednost. Kada je Wrath King sakupio novac za Radiance, oni su polako počeli da ruše i tier 3 kule sa Leshracom u pozadini, a iz toga Level Up nikako nije uspeo da se vrati.

U drugoj partiji očekivali smo da Level Up promeni par stvati, što se na kraju ispostavilo kao znatno lošija odluka. Ponovo su dopustili TT-u da izaberu Omniknighta i Grimstroka, pa smo gledali još meč u kojem je jedna ekipa očigledno sigurnija na izabranim herojima. Ovaj duel bio je još ubedljiviji za Team Tim, koji je sa Linom i Marsom potpuno kontrolisao ceo tok meča. Level Up je na kraju sazvao GG pre 20og minuta i Team Tim je zvanično obezbedio učešće na Lan turniru, dok će Level Up moći da proba ponovo u avgustovskim kvalifikacijama.

U drugom okršaju dana sastali su se Team Serbia, oformljen od dobro poznatih lica srprske Dota 2 scene i ekipe Underdogs, koja nam nije poznata od ranije. U ovom duelu videla se razliku profesionalnih igrača i momaka, koji ranije nikad nisu igrali na tom nivou. Team Serbia predvodili su Nikola ”Lebron” Popović i Uroš ”Swiftending” Galić, koji je 2017. godine učestvovao na Internationalu. Oni su u obe partije bili izrazito bolji, pa smo gledali jedan od bržih BO3 duela, jer su se oba meča završila za manje od 12 minuta. Iako ekipa Underdogs nije bila loša na turniru, u ovakvim mečevima videla se razlika u iskustvu.

Team Serbia je jedan od glavnih favorita za osvajanje celog turnira, gde bi pobedom na LANU mogli da predstavljaju Republiku Srbiju u Južnoj Koreji. TeamTim je pokazao iznenađujuće odličan nivo igre, pa se nadamo da će i oni biti zagrejani za Lan završnicu. Njima će se nakon avgustovskih kvalifikacija pridružiti još dve ekipe!

Sve informacije o drugim kvalifikacijama biće objavljene na fejsbuk stranicama RUR-a ili Serbian e-Sport Association, pa mi pozivamo sve zainteresovane da se oprobaju, pošto su prijave, kao i učešće potpuno besplatni, a sve ekipe koje obezbede učešće na LAN turniru, sačekaće lepe nagrade.