Ekipa lvlUP je pobednik drugih IRL 2020 Dota 2 kvalifikacija!

by | Sep 14, 2020 | Uncategorized | 0 comments

Završene su i druge nacionalne Dota 2 kvalifikacije, a ekipa lvlUP je je posle dominantne igre ostvarila plasman na finalni okršaj, koji će odlučiti srpskog predstavnika na evropskim kvalifikacijama za 12. svetskom IeSF prvenstvu.

Ovo je bio drugi od dva kvalifikaciona Dota 2 turnira. Po dve najbolje ekipe sa oba turnira su se plasirale u veliko finale, a pobednici finalnog turnira će ostvariti priliku da predstave Republiku Srbiju na evropskim kvalifikacijama za ovogodišnje svetsko prvenstvo, koje će se održati u Izraelu. Momci iz lvlUP-a, kao i drugoplasirani tim Fivestack će se pridružiti ekipama Team Serbia i Carl Johnson u završnom okršaju.

Srbiju je na prošlogodišnjem IeSF prvenstvu predstavljala upravo ekipa Team Serbiaali sa malo izmenjenom postavom. Prvenstvo su završili sa ostvarenim Top 8 plasmanom.

žreb-irl2020dota2-2

Na stream-u ste prvo mogli da pratite BO3 meč između ekipa lvlUP i Rakiještina. Ova partija nam je u startu izgledala kao totalni outdraft, koji je išao lvlUP-u u korist. Phantom Assassin i Grimstroke safelane je u potpunosti ponizio offlane duet Pangoliera i Nyx-a. Sličnu situaciju smo mogli da vidimo na topu, gde su Beastmaster i Rubick izvršili solidan pritisak na Svena i Lich-a. Mid je bio malo više izjednačen, ali to nije bilo dovoljno – Tiny je slobodno vršljao po mapi i skupljao killove. Posle veoma ubedljivog početka, lvlUP je uspeo da okonča game za samo 18 minuta.

Drugi meč je bio mnogo uzbudljiviji, i definitivno nam je delovalo kao da Rakiještina ima šanse da izađe kao pobednik. Imali su dobar teamfight kombo sa Axe-om i Invoker-om, koji je ovoga puta bio pozicija 4. Svaki teamfight je bio ekstremno izjednačen, a Rakiještini je uvek falilo jako malo da se probiju u meču. Prednost u goldu je nažalost nastavila da raste za ekipu lvlUP, koja je uspela da završi seriju sa rezultatom 2:0.

Iako smo imali velika očekivanja, finale je bilo prilično antiklimaktično. Naime, lvlUP je posle fantastičnog drafta, strategije i pjeleva uspeo da završi meč za svega 17 minuta.

Finalni turnir koji će odlučiti regionalnog predstavnika Republike Srbije u Doti 2 će se održati u nedelju, 20. septembra. Čekamo vas!

Snimak turnira možete pogledati OVDE, ili u prilogu ispod.