Intervju sa srpskim Tekken IeSF 2020 predstavnikom Vladom ”Coldheart” Stankovićem

by | Nov 4, 2020 | Uncategorized | 0 comments

Vlada je ponovo dokazao da najveštiji Tekken borac u čitavoj Srbiji. Posle trijumfa na nacionalnim kvalifikacijama pred njim se našao novi izazov – cela Evropa. Nakon dugog dana napetih kvalifikacija, Vlada je uspeo da se plasira na glavni događaj svetskog IeSF prvenstva u Eilatu. Imali smo priliku da malo popričamo sa našim šampionom i da čujemo njegove utiske o turniru.

RUR: Pozdrav Vlado, čestitam ti na ostvarenom uspehu! Kakav je osećaj ponovo predstavljati Srbiju na svetskom prvenstvu?

Vlada: Ovo mi je šesti put da predstavljam Srbiju na svetskom šampionatu i svaki put je to veliki izazov i potraga za boljom verzijom sebe u igri!

RUR: Kako ti se čini raspored turnira koji je IeSF napravio u odgovoru na pandemiju? Koliko je online format zapravo uticao na tvoju igru?

Vlada: Igrati Tekken online je izuzetno teško, jer input za neki potez ne daje željene rezultate u adekvatnoj brzini kao u offline igri. Zbog toga je mnogo teže braniti se od low udaraca i od bacanja. S obzirom da vlada pandemija, srećan sam što je uopšte organizovan bilo kakav turnir, ali je mnogo teže igrati online.

RUR: Da li misliš da bi neki mečevi imali drugačiji ishod da si igrao u LAN-u?

Vlada: Da sam igrao offline verovatno ne bih promašio neke poteze i ne bih izgubio neke dobijene partije. Online definitivno pravi ogromnu razliku – samo jedan neočitan potez može da vas košta celog meča.

RUR: Kakav je bio kvalitet mečeva u smislu veštine igrača? Ko ti je bio najveći izazov?  Da li si se već ranije susreo sa ovim protivnicima?

Vlada: Finski i poljski predstavnici su mi definitivno najveći rivali. Od Finca sam ranije već gubio a sa Poljakom se nisam susreo do sada. Međutim, mislim da mogu da ih obojicu savladam u offline igri. Videćemo se mi još u Izraelu!

RUR: Ko će ti biti najveći rival u Izraelu pored njih dvojice?

Vlada: Najveći rival ce mi verovatno biti korejski predstavnik koji još uvek nije utvrđen.

RUR: Kakva je konkurencija u odnosu na prošlu godinu?

Vlada: Rekao bih da je konkurencija jača nego ikada. Veliki broj novih igrača se pojavljuje i kreće da dominira u svojim zemljama. Kao primer bih izdvojio poljskog igrača “Why”.

RUR: Put do Eilata definitivno nije bio ni malo lak. Ko ti je pomogao tokom priprema za svetsko prvenstvo?

Vlada: Oko samog gameplay-a i tehnike mi je pomogao moj Tekken trener i stari dobri prijatelj Milan ”Snake” Vujanović, koji je izuzetno zaslužan za početke srpske Tekken scene uz velikog stručnjaka Aleksandra “J.J.” Kneževića! Zahvalio bih se i Bojanu Dackoviću na konstantnoj moralnoj i logističkoj podršci, kao i Marku ”Dark Wing” Krmpotiću na sjajnoj atmosferi!

RUR: Da li imaš još nešto da dodaš?

Vlada: Voleo bih da ja kao i moji saigrači dobijemo više prilika da se dokažemo na internacionalnoj sceni, jer postoji ogroman kvalitet u srpskom Tekken-u. Samo nam treba veća izloženost masters i internationals turnirima! Videli smo svi po ko zna koji put da ja to mogu!

vlada-coldheart

RUR: Hvala ti na izdvojenom vremenu i odličnom intervjuu. Sve što nam sada ostaje je da ti poželimo sreću na svetskom prvenstvu. Vidimo se krajem godine u Izraelu!

Pratite nas jer nam još ostaje da ispratimo ostatak evropskih IeSF kvalifikacija, na kojima će se takmičiti srpski PES 21 i Dota 2 predstavnici! Blagovremeno ćemo vas obavestiti o svim narednim dešavanjima.