Srbija druga na regionalnom IeSF Šampionatu

by | Jan 4, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Zbog pandemije Korona virusa, IeSF je doneo odluku da se neće održati veliko finale Svetskog prvenstva za 2020. godine, već da je šampionat okončan sa regionalnim kvalifikacijama koje su se održale u novembru i na kojim je Srbija uspela da se domogne jedne srebrne medalje.

Iako je veliko finale trebalo da se održi u Eilatu, IeSF 2020. će biti okončan sa regionalnim kvalifikacijama koje su se održale u novembru. Kao i prethodnih godina, Srbija je imala predstavnike u tri različite video igre: Dota 2, Tekken 7 i eFootball PES 21.

Zbog ovih promena u planovima, nagradni fond je povećan na $75,000, što će biti podeljeno svim pobednicima regionalnih turnira. To je veliki skok u odnosu na prethodne godine, kada je ovaj iznos bio i do tri puta manji.

Nakon lokalnih kvalifikacija koje su se održale u avgustu 2020. godine, najbolji predstavnici su dobili priliku da predstavljaju našu zemlju na regionalnom nivou. Prvi je na scenu stupio Vlada ”Cold Heart” Stanković, koji je kao naš najbolji Tekken 7 igrač uspeo da osvoje 5. mesto, kao i novčanu nagradu od $225.

Nažalost, naš najtrofejniji Pro Evolution Soccer igrač, Stefan ”Kepa” Slavković nije uspeo da prođe grupni deo takmičenja, tako da je ostao bez novčane nagrade, ali je zato naš Dota 2 tim uspeo da završi kao drugi, pošto su u velikom finalu evropskog takmičenja poraženi od favorizovane Češke.

Što se tiče planova za budućnost, IeSF 2021. bi trebalo da se održi po protokolu, ukoliko ne dođe do novih odlaganja zbog pandemije. Destinacija bi u tom slučaju ostala ne promenjena, pa bi krajem godine ponovo mogli da gledamo najbolje reprezentacije na jednom mestu!