Istorija se ponavlja – Ekipa Team Serbia je pobednik finalnih IRL Dota 2 kvalifikacija!

by | Sep 21, 2020 | Uncategorized | 0 comments

Došli smo do kraja ovogodišnjih IRL Dota 2 kvalifikacija, a momci iz ekipe Team Serbia su kao favoriti celog takmičenja uspeli da savladaju sastav Carl Johnson, i plasiraju se na regionalne kvalifikacije za 12. svetsko IeSF prvenstvo.

Danas ste imali priliku da gledate odlučujući okršaj 4 najbolje srpske Dota 2 ekipe, koje su prvo morale da prođu kroz 2 runde kvalifikacija. Prenos je bio emitovan na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Takmičenje je odmah krenulo iz plejof faze. Sa jedne strane žreba smo mogli da gledamo okršaj ekipa LvlUP i Carl Johnson, dok se paralelno odvijao duel između Fivestack-a i Team Serbia.

DotaBracket-irl2020-finale1

Ekipa Carl Johnson je u oba meča pokazao da je dominantnija ekipa, kako draftu i strategiji, tako i u egzekuciji iste. LvlUP je u prvom pokušao da postavi tempo sa svojim mid Puck-om, dok njihova Phantom Assassin skuplja gold za Battlefury. CJ Faceless Void je, sa druge strane, već imao brz način za farm, u formi Magnus Empower-a. Pored toga, tu je bio i Viper koji se rešio LvlUP PA i Tidehunter pasiva po kratkom postupku. LvlUP nikako nije mogao da isprati CJ tempo i njihovu savršenu teamfight egzekuciju, pa su bili primorani da sazovu gg.

Druga partija je išla sličnim tokom, a Viper je ponovo pao u šake CJ-a. Nethertoxin je predstavljao ogroman problem za Spectre, koja nikako nije mogla da se domogne farma. Ceo meč je na svojim plećima ipak nosio CJ Timbersaw, koji ne samo da je potpuno dominirao mid, već je nastavio da gazi protivnike istim tempom kroz celu partiju, završivši seriju sa nerealnom K/D/A statistikom – 37/0/8.

dota-irl2020-lvlup-cj2

Zatim je bilo vreme za veliko finale. S jedne strane žreba došao je tim CJ, dok je sa druge stigla ekipa Team Serbia, koja je uspela da savlada Fivestack sa rezultatom 2:0.

Prvi meč je u početku definitivno bio izjednačen – CJ se okrenuo svojim comfort pick-ovima, Faceless Void-u, Magnusu i Windranger, koja je zaista briljirala u prethodnoj seriji. Posle nekoliko neuspešnih teamfight-a, prednost Team Serbia je nastavila da raste, vođena Svenovim ultra brzim farming tempom. Ubrzo je dostigao svoj Aghanim Scepter tajming, za koji CJ nije imao apsolutno nikakav odgovor. Nezaustavljivi Sven je nastavio da gazi sve Dire heroje, dok nije došao i red na Ancient.

U drugom meču smo takođe mogli da vidimo Svena na strani Team Serbia, dok se CJ opredelio za Drow Ranger, koja nikako nije mogla da se odbrani od njihovog smrtonosnog teamfight-a. Bilo je nekoliko momenata kada nam je delovalo kao da mogu da se vrate u meč, ali CJ ipak nije mogao da izađe na kraj sa udruženim snagama Marsa, Dark Willow i Phoenix teamfight-a. Zbog toga je CJ na kraju bio primoran da sazove gg, a Team Serbia je po drugi put postala šampion IRL Dota 2 kvalifikacija.

dota-irl2020-cj-tserbia2

Srbiju je na prošlogodišnjem IeSF prvenstvu predstavljala upravo ekipa Team Serbia, za koju su tada nastupali Nenad ”grizine” Lukić, Uroš ”Swiftending” Galić, Nikola ”Nikolica” Mihajlović, Ivan ”IgnitableS” Spasić i Stefan ”pwN” Pavlović. Uz male izmene smo mogli da vidimo skoro sve ove igrače na turniru, kao i neka druga poznata lica, kao što su Nikola “hairy_freak” Babić i Viktor ”Buktop” Knežević, Srđan “Samoses” Krstić i Mihajlo “Miksa” Jovanović.

RUR bi još jednom želeo da se zahvali takmičarima i čestita momcima iz Team Serbia na uspešnoj završnici. Ostalo je još samo da im poželimo sreću na predstojećim evropskim kvalifikacijama, koje će se održati 20. oktobra.

Team Serbia su:

  • Ivan “IgnItableS” Spasić
  • Ivan “Monti” Timotijević
  • Nenad “grizine” Lukić (Kapiten)
  • Nikola “Nikolica” Mihajlović
  • Aleksandar “Alexxo” Diklić

Ako ste propustili finale, snimak pogledajte OVDE, ili u prilogu ispod.